Anglo-Eastern, MAN ES om te werken aan digitale oplossingen en motorprestaties
Marinemotoren

Anglo-Eastern, MAN ES om te werken aan digitale oplossingen en motorprestaties

De Duitse motorfabrikant MAN Energy Solutions (MAN ES) en de in Hong Kong gevestigde scheepsmanager Anglo-Eastern Ship Management Ltd hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om te werken aan de ontwikkeling van digitale producten en het testen van motorprestaties.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen de twee partijen – op continue basis – gegevens en kennis uitwisselen over de dagelijkse werking van motoren, motorprestaties en onderhoud.

Verder zullen ze onder meer werken aan het testen van digitale producten en het ontwikkelen en maken van software, algoritmen en API’s.

“We kijken er erg naar uit om met MAN Energy Solutions samen te werken aan dit opwindende project en inzicht te krijgen in de ontwikkeling van toekomstige digitale oplossingen. We zullen de juiste middelen toewijzen om het succes van het project te garanderen en verwachten steeds efficiëntere tools te krijgen om de dagelijkse werking van onze vloot te ondersteunen”, aldus Carsten Ostenfeldt, MAN ES Chief Operating Officer, Azië.

“We zijn erg blij dat we dit project zijn aangegaan met zo’n bekwame partner als Anglo-Eastern. Van onze kant zullen we onschatbare inzichten in de sector krijgen van een grote maritieme scheepsmanagementorganisatie met substantiële kennis van de dagelijkse en strategische operatie van een grote vloot van diverse scheepstypen. Deze overeenkomst geeft ons toegang tot een grote vloot waar nieuwe producten kunnen worden getest en we kunnen operationele feedback ontvangen van zowel de bemanning als het technische walpersoneel”, voegt Stig Holm, Head of Marine & Power Digital Denmark toe.

De overeenkomst heeft een looptijd van minimaal twee jaar en de partners zijn overeengekomen elkaar om de twee maanden te ontmoeten, te beginnen met een workshop over innovatie in Kopenhagen in december 2022.

Anglo-Eastern heeft 650 schepen onder volledig technisch beheer en meer dan 250 onder bemanningsbeheer. Het bedrijf houdt zich bezig met alle gebieden van scheepsmanagement, bemanningsbeheer en technische diensten voor schepen van alle soorten en maten.

In augustus van dit jaar verwelkomde Anglo-Eastern de eerste dual-fuel LNG-aangedreven tanker, MT Proteus Jessica. De LR2-tanker is gebouwd door het Chinese Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Anglo-Eastern werkt ook samen met industriële partners aan een gezamenlijk studiekader met als doel gemeenschappelijke problemen te bespreken bij het nastreven van het gebruik van ammoniak als alternatieve scheepsbrandstof. Deze omvatten veiligheidsbeoordelingen van NH3 als brandstof en het bunkeren ervan, evenals de CO2-emissie bij de NH3-productie.

Het bedrijf werkt onlangs ook samen met Lookout Maritime voor het leveren van een duurzaamheidsevaluatie op vlootniveau voor reders, waaronder de EEXI en CII.