FPT Industrial

FPT Industrial aardgasmotor drijft prototype tractor New Holland Agriculture aan

In december 2022 onthulde New Holland Agriculture de nieuwe T7 Methane Power LNG (Liquified Natural Gas) pre-productie prototype tractor, ’s werelds eerste LNG-tractor aangedreven door de N67 NG-motor van FPT Industrial. Dit markeert een nieuwe stap in het decarbonisatietraject van FPT Industrial voor de landbouw.

De T7 Methane Power LNG is ontwikkeld om zowel een economisch als ecologisch alternatief te bieden aan milieubewuste boeren die op zoek zijn naar tractoren met een hoog vermogen die uitstekende prestaties, lagere emissies en lagere bedrijfskosten bieden. Bovendien, aangezien vloeibaar aardgas een grotere opslagdichtheid mogelijk maakt in vergelijking met gecomprimeerd aardgas, verlengt het de looptijd zonder dat er extra tanks nodig zijn, waardoor de algehele duurzaamheid van het landbouwbedrijf wordt gegarandeerd.

De New Holland T7 Methane Power LNG-tractor maakt gebruik van alle ervaring en expertise van FPT Industrial, ’s werelds toonaangevende producent van motoren met een lage milieu-impact, en facilitator van een nieuwe cruciale stap in de richting van decarbonisatie in de landbouw. Met meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 70.000 verkochte eenheden wereldwijd, leidt FPT Industrial de introductie van aardgastechnologie in toepassingen in het offroad-segment, met op maat gemaakte motoroplossingen voor installatie op landbouwmachines.

N67 NG-motor FPT Industrial

Het hart van zowel de “Duurzame trekker van het jaar 2022” – de New Holland T6.180 Methane Power – als ’s werelds eerste LNG-tractor – de New Holland T7 Methane Power LNG – de N67 Natural Gas is de ultieme oplossing voor schone energie speciaal ontworpen voor trekkers in het open veld.

De N67 NG levert dezelfde prestaties als zijn dieselequivalent op het gebied van vermogen, koppel, duurzaamheid en onderhoudsintervallen en zorgt voor een dieselachtig rijgedrag voor een onveranderde klantervaring, terwijl de ecologische voetafdruk van landbouwactiviteiten wordt verkleind.

De N67 NG-motor die de New Holland T7 Methane Power LNG aandrijft, kan draaien op vloeibaar biomethaan afkomstig van dierlijke mest en drijfmest, wat een CO2-negatieve werking mogelijk maakt en circulaire ecosystemen in de landbouw mogelijk maakt.