De eerste door Yanmar aangedreven watertaxi in Venetië
Marinemotoren

De eerste door Yanmar aangedreven watertaxi in Venetië

Onlangs doorsneed Yanmar de waterwegen van Venetië: het bedrijf leverde een scheepsmotor voor een watertaxi van Matteo Tiepolato, een houten boot “Aquamarine”, gemaakt in traditionele stijl.

Matteo exploiteert sinds 2008 een watertaxi in Venetië en heeft Yanmar gekozen als toonaangevende fabrikant van scheepsmotoren die bekend staan ​​om hun betrouwbaarheid, efficiëntie en lage emissies. Deze kenmerken waren ideaal voor Matteo’s bedrijf en de smalle grachten van de historische stad. De Aquamarina was de eerste watertaxi in Venetië, aangedreven door een Yanmar-motor.

Een groot voordeel van Yanmar-scheepsmotoren is de afwezigheid van waarneembare trillingen, wat belangrijk is bij het organiseren van transport op VIP-niveau. De minimale trillingen van de 4LV15 bieden passagiers een comfortabele rit met meer gemak en laten hen genieten van de schoonheid van Venetië zonder afgeleid te worden door de werking van deze 2,8-liter 4-cilindereenheid.

Tegelijkertijd, wanneer het open water van de Venetiaanse lagune en de exclusieve privé-eilandresorts rond de stad worden betreden, zorgt de soepele acceleratie en het reactievermogen van de Yanmar-motor ervoor dat het schip onmiddellijk in planeringsmodus gaat, ongeacht of er 1 of 10 personen aanwezig zijn. aan boord.

Tegen de huidige prijzen is ook het brandstofverbruik van cruciaal belang. “Ik heb het volste vertrouwen in de zuinigheid van mijn motor en dat geeft me gemoedsrust”, zegt Matteo.

Bovendien garandeert de duurzaamheid van de Yanmar-motoren een langdurige werking: de boot heeft in de drie jaar dat de 4LV15 in gebruik is geen enkele dag ongeplande stilstand gehad.