Deutz TCD 3.9-motor
Deutz AG

Deutz AG en John Deere presenteren hun gezamenlijke motor

In 2020 kondigden we aan dat Deutz AG en John Deere Power Systems (JDPS) gaan samenwerken om componenten voor motoren tot 130 kW (176 pk) te ontwikkelen en te leveren. De eerste dergelijke motor ging in première tijdens het Deutz Days-evenement.

Tijdens het Deutz Days-evenement beleefde de vierliter Deutz TCD 3.9-motor, die samen met John Deere Power Systems werd ontwikkeld, zijn wereldpremière.

De motor van 130 kW (176 pk) is bijzonder geschikt voor industriële toepassingen en kan, dankzij de geavanceerde aandrijfarchitectuur, verkrijgbaar zijn in varianten die worden aangedreven door alternatieve brandstoffen met een lagere uitstoot, zoals gas en waterstof.

Deutz AG introduceerde ook de Deutz PowerTree draagbare oplader. Het Deutz PowerTree mobiele snellaadsysteem, geïnstalleerd in een robuuste container, kan eenvoudig worden getransporteerd naar de plek waar het nodig is. De Deutz PowerTree draagbare lader levert een laadvermogen tot 150 kW, wat voldoende is voor het opladen van bouwmachines of tractoren tijdens bijvoorbeeld een lunchpauze. Deutz PowerTree is eenvoudig te gebruiken en vereist geen speciale training. En dankzij de digitale app Deutz PowerTree Connect kunnen alle gegevens met betrekking tot het laadproces ter plaatse worden gecontroleerd.

Als onderdeel van zijn waterstofstrategie heeft Deutz de krachten gebundeld met AVS en de Voith Group. Het resultaat van de samenwerking is een mobiele generator (elektriciteitscentrale) aangedreven door waterstof, die laat zien waar de huidige technologie toe in staat is. De door AVS ontworpen energiecentrale combineert een Deutz TCG 7.8 H2 waterstofmotor met een generator om elektriciteit op te wekken. De interne waterstofgastank van Voith is geschikt voor een druk tot 700 bar en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.