Gebruikte-generatoren-en-motoren-versus-nieuwe-Wat-past-bij-u
Marinemotoren

Gebruikte generatoren en motoren versus nieuwe: Wat past bij u?

Een breed scala aan nieuwe en gebruikte generatoren en motoren is tegenwoordig beschikbaar voor potentiële kopers. De koopcyclus begint meestal met het identificeren van een behoefte (d.w.z. om zware apparatuur van stroom te voorzien, noodback-up, prime- of stand-byvoeding, enz.) En vervolgens onderzoek en analyse uit te voeren om te bepalen wat uw specificaties en vereisten zijn. Daarna staat u meestal voor de allerbelangrijkste beslissing om voor een nieuwe of gebruikte motor en/of generator te gaan. Om tot een weloverwogen beslissing en een antwoord daarop te komen, moet rekening worden gehouden met een aantal factoren, waarvan er vele in dit artikel worden genoemd.

Nieuwe generatoren

Net als bij de aankoop van een nieuwe auto, is de belangrijkste reden om een ​​nieuwe generator te kopen het feit dat deze wordt geleverd met een standaard fabrieksgarantie. De lengte en voorwaarden van elke garantie variëren sterk, maar liggen doorgaans tussen één en twee jaar, afhankelijk van het beoogde gebruik van de generator en/of motor. Maar net als bij auto’s, komen die garanties niet zonder een aanzienlijke kostenstijging. En, afhankelijk van de grootte, het merk en de fabrikant, kan er een lange wachttijd of beperkte beschikbaarheid zijn, dus daar is vaak extra tijd voor nodig, vooral bij de grotere generatoren. Voor bedrijven die de tijd hebben om te wachten en echt de zekerheid willen die een garantie biedt voor een jaar of twee, kunnen nieuwe generatoren de beste keuze zijn. Zoals met elk zwaar materieel, hoeft u alleen maar alle voor- en nadelen van uw specifieke situatie af te wegen om te bepalen wat de beste optie is voor uw behoeften.

Gebruikte generatoren

Hoewel ze meestal geen garantie hebben, is het om een aantal redenen vaak buitengewoon voordelig om herbouwde dieselmotoren en gebruikte elektrische stroomgeneratoren te kopen. Een belangrijke is natuurlijk dat gebruikte generatoren met weinig uren op de motoren vaak beschikbaar zijn tegen zeer aantrekkelijke prijzen, en aanzienlijk lager zijn dan de hoge verkoopprijzen van nieuwe eenheden. Het is zelfs mogelijk om tot 50% of meer te besparen door een gebruikte generator met weinig uren te kopen in plaats van een nieuwe.

Een ander belangrijk voordeel van het kopen van een gebruikte generatorset is het feit dat ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn en zeer snel kunnen worden gekocht en geïnstalleerd. U hoeft niet te wachten vanwege de beperkte beschikbaarheid en doorlooptijden in de fabriek, u koopt het gewoon en laat het meteen verzenden. Veel verkopers zullen zelfs verzendkosten in de kosten van het apparaat opnemen.

Omdat de meeste fabrikanten van merknamen industriële krachtapparatuur bouwen, is het risico bovendien verwaarloosbaar. Stroomgeneratoren zijn gebouwd om lang mee te gaan en werken wanneer dat nodig is, aangezien dat in de meeste gevallen hun ware functie is, om er altijd te zijn wanneer u ze het meest nodig heeft (zoals bij een storing). En, afhankelijk van de leeftijd van het apparaat, kan het zelfs nog steeds worden geleverd met een garantie, of op zijn minst een soort garantie van de dealer. Waar mogelijk is het zoeken naar een generator die voorheen alleen werd gebruikt voor noodstroom of stand-bystroom de beste keuze. Back-upgeneratoren worden alleen gebruikt wanneer de primaire stroom uitvalt, dus veel van deze worden nauwelijks gebruikt en hebben nog een lange onderhoudsvrije levensduur voor de boeg.

Het enige echte nadeel van het kopen van een gebruikte generator is dat het eigendom was van en werd gebruikt door iemand anders. Daarom moet u hoogstwaarschijnlijk het woord van de verkoper afgaan met betrekking tot het vorige gebruik, de geschiedenis en de huidige staat waarin de generator en de motor zich bevinden. Daarom is het belangrijk dat u altijd overweegt om te kopen bij een gerenommeerd bedrijf met de technische expertise en infrastructuur om deze grote industriële machines goed te testen, repareren en/of herbouwen. De meeste gevestigde verkopers zullen al hun gebruikte generatoren testen op verschillende belastingen, maar veel kleine makelaars en particulieren hebben eenvoudigweg niet de juiste middelen tot hun beschikking. Testen en onderhoud zijn beide uiteraard van cruciaal belang. De meeste tests worden vaak geleverd met een verificatiecertificaat dat de werking van elke eenheid beschrijft. Low-hour gebruikte dieselgeneratoren variërend in grootte van 35 kW tot 2 MW zijn vaak direct beschikbaar. Laag uur geeft aan dat de generator een redelijk laag aantal uren in bedrijf is geweest. Prijzen variëren uiteraard sterk op basis van kW, pk, uren, fabrikant, KVA, enz., en variëren van $ 16.000 tot $ 800.000 of meer.

Overtollige generatoren

Overtollige machines zijn in feite nieuwe apparatuur die al lange tijd in voorraad is of de oorspronkelijke behoefte van de koper overschrijdt en niet wordt gebruikt. Tweedehands overtollige generatoren worden soms verkocht door individuele bedrijven, veilingen, distributeurs, dealers en zelfs het leger. Bedrijven verkopen het overschot vaak om hun overtollige en/of ongebruikte voorraad te liquideren en de activa weer in contanten om te zetten. Als een bedrijf bijvoorbeeld vijftien generatoren van 200 kW ontvangt in een bulkdeal, en de vereiste was slechts tien generatoren, dan zullen de vijf overtollige eenheden hoogstwaarschijnlijk worden verkocht omdat ze de extra eenheden niet nodig hebben. Als u een overtollige generator tegen een redelijke prijs kunt krijgen, zijn dit vaak een van de beste en slimste aankopen die u kunt doen. Het enige nadeel van het kopen van overtollige apparatuur is dat de prijs soms nog steeds erg dicht bij de oorspronkelijke nieuwe catalogusprijs ligt, en als geld een belangrijk probleem is, zou je waarschijnlijk nog meer kunnen besparen door in plaats daarvan een standaard gebruikte generatorset te gebruiken.

Generator eindigt

Generatoruiteinden zijn de punten die de soepelheid bepalen van de spanning die beschikbaar is van de generator. Dit zijn in feite de eindpunten van de generator. De uiteinden spelen de belangrijkste rol bij de spanningsregeling. De effectiviteit van generatoruiteinden wordt belangrijker in gevallen waar gevoelige elektronische apparatuur wordt gebruikt, zoals computers. Gebruikte generatoruiteinden zijn beschikbaar voor alle specificaties. Zoals gewoonlijk kunt u uw kosten verlagen door gebruikte generatoreinden te verkiezen boven nieuwe. Ter referentie, de dieselmotor en generatoruiteinden vormen de zogenaamde generatorset.

Herbouwde dieselmotoren

Nog een andere optie om te overwegen bij het kopen van een industriële motor of generatorset is het al dan niet overwegen van een gereviseerde dieselmotor. Herbouwde motoren doorlopen een rigoureus proces dat uiteindelijk in de meeste gevallen een als nieuw product oplevert en een van de meest kosteneffectieve manieren kan zijn om geld te besparen op uw investering. Om u een idee te geven van wat routinematig herbouwen inhoudt, worden hieronder enkele belangrijke stappen opgesomd:

Bij het reviseren van motoren worden motorkernen volledig gedemonteerd en worden alle onderdelen gereinigd in een chemisch vat. Motoronderdelen worden opgestuurd voor testen, inspectie en revisie. Deze hele procedure is buitengewoon omslachtig en omslachtig.

Cilinderblokken worden ook gecontroleerd op oppervlaktescheuren. Cilinderboringen, contraboringen en krukboringen worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Waterdoorgangen van de cilinderblokken zijn onder druk getest. Deze krukassen worden vervolgens gemeten en gepolijst of machinaal geslepen volgens de standaardspecificaties van de fabrikant.

Drijfstangen en blowers worden vervangen of gereviseerd. Waterpompen en brandstofpompen worden gereviseerd met nieuwe lagers, afdichtingen en assen. Andere subassemblages en onderdelen worden ook gereviseerd volgens strikte fabrieksnormen en specificaties. Voorafgaand aan de release worden brandstofpompen ook op een bank getest.

De motoren worden weer in elkaar gezet met alle nieuwe lagers, afdichtingen, pakkingen en tal van nieuwe verbruiksonderdelen. Op een geavanceerde rollenbank worden complete motoren getest op verschillende belastingen. Vermogen, toerental, oliedruk, carterdruk en luchtkastdruk worden geregistreerd samen met de motorspecificaties en geleverd met een opstartinspectierapport. Motoren worden vervolgens roestvast en weerbestendig gemaakt met een rode oxidelaag of met emaille verf.

Er wordt volledige zorg aan besteed om ervoor te zorgen dat de herbouwde motor letterlijk bijna zo goed als nieuw is wanneer het proces is voltooid. Daarom is het voor de meeste toepassingen vaak een goed idee om serieus te overwegen een gereviseerde dieselmotor aan te schaffen. Het enige echte nadeel van het proces is dat je ervoor moet zorgen dat de verkoper een betrouwbare en professionele bron is die over de technische expertise en het personeel beschikt om dit proces goed uit te voeren en alle nauwgezette details af te handelen. Natuurlijk hebben we hier bij Generator Source enkele van de beste dieseltechnici in de industrie en hebben we al meer dan 23 jaar dieselmotoren gereviseerd.

Nieuw versus gebruikt – Samenvatting

Samenvattend, zoals u kunt zien, is het duidelijk dat een gebruikte, herbouwde of overtollige generator en/of motor doorgaans veel meer waar voor uw geld kan bieden en daarom altijd een overweging moet zijn. Maar zoals bij elke grote industriële/commerciële aankoop, zijn er een aantal factoren die u moet overwegen en afwegen voordat u een definitieve keuze maakt.