Scania's nieuwe platform voor industriële en scheepsmotoren
Marinemotoren

Scania’s nieuwe platform voor industriële en scheepsmotoren

Hij biedt de gebruikelijke kenmerken, maar met een breed vermogensbereik, een aanzienlijk langere levensduur en een aanzienlijke verbetering van de emissies.

Na een decennium van innovatie en technische doorbraken, is Scania’s nieuwe, inline industriële motorplatform van de volgende generatie nu klaar, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor veel zuinigere stroomoplossingen.

Het platform biedt de gebruikelijke prestaties en betrouwbaarheid, maar met een breed vermogensbereik, een aanzienlijk langere levensduur en een aanzienlijke verbetering van de CO2-uitstoot. Bovendien voldoet het aan de vereisten van wetswijzigingen en is het compatibel met biodiesel- en HVO-mengsels.

Ontwikkeld met state-of-the-art technologie, maakt het het mogelijk om waarde toe te voegen aan de activiteiten van de klant, waarbij bijvoorbeeld een tijd tussen algemene revisies van maximaal 25.000 uur wordt bereikt.

In het geval van de 13-litermotor betekenen de wijzigingen een verbruiksverbetering tot wel 7% ten opzichte van de huidige generatie, met een besparing van vier liter diesel per uur bij vollast. Met een bereik van 368 kW tot 450 kW biedt hij tot 11% meer vermogen en 21% meer koppel dan de huidige generatie.

“Dit is onze meest brandstofzuinige motor, met meer koppel, meer vermogen en tot 50% langere levensduur dan de huidige generatie motor”, zegt Joel Granath, Senior Vice President en Head of Scania’s Power Solutions.

Het verbeterde gasuitwisselingssysteem, verminderde interne wrijving en verhoogde efficiëntie van de turbocompressor hebben ook een positief effect op het brandstofverbruik.

Daarnaast zijn enkele van de nieuwe ontwerpkenmerken een nauwkeurigere koeling, een stijver cilinderblok en cilinderkop en een robuustere transmissie met optimale versnellingskracht.